Zuzi s Honzou z Taste of Prague jsem si chtěla pozvat už hrozně dlouho. A to nejenom proto, co dělaj, ale taky protože jsem pro ně pracovala jako food průvodce těsně před svým prchnutím do Austrálie (#funfact). Mám pro ně speciální místo v srdíčku (hehe), protože jsem se tehdy vrátila s diplomem z Anglie, ale přece jen furt za dozvuků finanční krize a nikdo mě nikde nechtěl. Jako na práci, myslim. No, a oni mě vzali pod svoje křídla a bylo to tehdy fakt to nejlepší, co se mi mohlo stát.
Taste of Prague totiž už od roku 2011 až donedávna pořádali speciální gastronomický prohlídky Prahou, při kterých na tradičních českých jídlech ukazovali cizincům naši historii a kulturu. Říkám donedávna, protože Covid tohle všechno změnil. Zuzi s Honzou totiž mají podnikání stojící na dvou touhle krizí nejvíc postižených oblastech – turismu a gastronomii.
A tak jsme si povídaly třeba o…
- o tom jak zjistili, že nemá cenu čekat na to, až budou věci zase normální a jak se celý situaci teda přizpůsobili
- o příležitosti konečně oslovit místní publikum
- o jídle z papírovejch tašek a krabiček, podpoře svých oblíbených podniků a navozování gastronomický atmosféry i u sebe doma
- o příležitosti zas vařit (úžasně vařit!) doma a jestli je tím MasterChefem spíš Honza nebo Zuzka
- o tom jak je možný, že při množství jídla, který Honza se Zuzkou snědí, už dávno nedostali infarkt
- o tom jak je Praha krásná a proto se bohužel nemusí snažit a jestli se tohle třeba právě po letošním roce nepromění
- o cestování s malým Jonášem, vybírání plenek v Bangkoku a stejskání po dálkách
a tak.
P.s. Video záznam tentokrát bohužel není a asi chvíli ani nebude. Většinu rozhovorů jsem vždycky dělala přes Skype, kterej má ale po posledních updatech úplně příšernou kvalitu zvuku. A tak zkouším jiný spoje, ale ty zase většinou nemají právě to video. Tak pardon, makám na tom a kdyžtak napište Skypu, ať jde do háje (já už to udělala)!:D
Komentář